Opskrift

Støbning af chokoladeskaller

Vejledning til støbning af chokoladeskaller i forme

Mængde:
Tilberedningstid:

Holdbarhed:

Råvarer

Mørk chokolade ØKO eller/og
Mælkechokolade ØKO eller/og
Hvid chokolade ØKO

Redskaber

1 gryde
1 skål der slutter tæt til gryden
1 termometer
1 grydeske
1 chokoladepensel
1 teske
Bagepapir


Fremstilling

  1. Skyl formen i lunkent vand, tør og puds dem grundigt med vat  
  2. Skal: Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand. Opvarm langsomt under omrøring til max. temperatur.(se skema)  Vandet i gryden må ikke koge og må ikke røre bunden af skålen
  3. Tag skålen af varmen og tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og rør til den er ensartet. Afkøl til min. temperatur for derefter igen at opvarme den til arbejdstemperatur ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde fås den perfekte blanke chokolade
  4. Den flydende chokolade pensles i et jævnt lag i formene, som sættes til afkøling (evt. i køleskabet) med bunden opad på bagepapir
  5. Pensling og afkøling gentages til du, ved at holde formen op i lyset, kan se at der ingen huller er 
  6. Fyld chokoladeskallerne 3/4 op med stuetempereret fyld
  7. Fomene lukkes med chokolade (arbejdstemperatur) med en teske. Bank formen let mod underlaget, så overfladen bliver jævn
  8. Formen sættes køligt, evt. i køleskab eller fryser til chokoladen er størknet (10-15 min)
  9. Chokoladerne hopper selv ud ad formen, når du banker formen let ned i bordet med bunden opad

 

Chokolade Maks. temperatur Min. temperatur Arbejdstemperatur
Mørk chokolade ØKO 55°C 29°C 31-33°C
Mælkechokolade ØKO 45°C 28°C 30-32°C
Hvid Chokolade ØKO 40°C 26°C 29-31°C