Fakta om æteriske olier

Urtegaardens æteriske olier er:

 

100% NATURLIGE og RENE olier UDEN TILSÆTNINGSSTOFFER

 

Olierne er altså ikke, som vi desværre har opdaget, at der fejlagtigt oplyses af nogen, på bl.a. sociale medier, blandede med alkohol eller andre opløsningsmidler. De er ikke tilsat nogle former for tilsætningsstoffer og de indeholder ingen syntetiske indholdsstoffer.

 

De er den RENE VARE direkte fra naturen. Appelsinolie udvindes eksempelvis ved koldpresning af appelsinskrællen.

 

Æteriske olier i hud- og hårpleje

Terpener, alkoholer, fenoler og aldehyder er bare nogle af de stofgrupper der findes naturligt i æteriske olier og som er med til at give den effekt som er blevet udnyttet i hudpleje, parfume og alternativ behandling, som f.eks. aromaterapi, gennem århundreder.

 

 

 

 

 

Æteriske olier som smag i slik og mad

Kender du "Kongen af Danmark", "althea", "spederhagl" og "rustne søm"? Det er bolsjer, hvor æteriske olier er brugt som smagsgivere. Æteriske olier bliver i høj grad anvendt i fødevareindustrien som smagsgivere - og du kan også selv bruge dem som sådan når du laver hjemmelavede søde sager.
Brug f.eks. citronolie i hjemmelavet vingummi og bolsjer eller som et pift til lakridsmandler. Stjerneanisolie eller anisolie giver smag i dameskrå og du kan bruge pebermynteolie til at lave det klassiske fyld til chokoladefrøer.

 

 

Husk at når du bruger æteriske olier som smag skal de være i levnedsmiddelkvalitet. Om en olie er det eller ej, fremgår både af produktets etiket og produktinformationen på vores hjemmeside.

Hvorfor er der faresymboler på helt naturlige æteriske olier?

Det korte svar er, at det er der fordi det er rene olier, der ikke er fortyndede.

 

Ufortyndede æteriske olier er nemlig så koncentrerede, at de lovgivningsmæssigt betragtes som kemikalier. De skal derfor overholde kemikalielovgivningen - naturen er ikke undtaget lovgivningen.