Naturlige dufte til hjemmet - få frisk duft indenfor med skønne æteriske olier og duftolier

 

Duft spiller en afgørende rolle i at skabe den perfekte atmosfære i dit hjem. En behagelig duft kan vække minder, fremkalde følelser og skabe en følelse af komfort og velvære. Uanset om du ønsker at gøre dit hjem mere indbydende for gæster, eller bare ønsker at skabe en afslappende oase for dig selv, er æteriske olier og duftolie til hjemmet den perfekte løsning. Dufte skaber stemninger og kan kvikke dig op, få dig til at slappe af - eller bare få dig til at føle dig glad og godt tilpas. Læs med her og få tips til brug af duft i hjemmet.

Duft i støvsugeren

Dryp et par dråber æterisk olie eller duftolie på støvsugerens filter og mærk den gode duft sprede sig under støvsugningen. Vi anbefaler en frisk duft som citruslund eller æble, men du skal naturligvis vælge den duft du bedst kan lide.

Duft i vaskemaskinen

Dryp et par dråber æterisk olie eller duftolie i vaskemaskinens sæberum og få velduftende tøj uden brug af skyllemiddel. Jasmin og forår er populære til formålet med deres lette og liflige dufte. 

 

Der er flere muligheder for at sprede dufte i rummet. Den bedste måde at sprede duft i hjemmet er ved hjælp af en duftlampe eller et hjemmelavet duftlys, der placeres strategisk i forhold til hvor duften ønskes. Det kan fx være i køkkenet med en luftopfriskende duft, der tager den tunge duft af stegeos eller det kan være i soveværelse, hvad enten der ønskes en afslappende virkning som den lavendel og baldrian giver eller en sensuel stemning som fx ylang ylang og sandeltræ giver.

 

Find opskrift på hjemmelavet duftlys med rapsvoks her

 

Se alle duftamper her eller bliv inspireret herunder.

Naturlige dufte i potpourri

Frisk potpourri og blomsterdekorationer op med et par dråber æterisk olie eller duftolie. Jul duftolie er fx oplagt til julens dekorationer.

Hjemmelavede duftsprays med æteriske olier

Kom ca. 30 dråber æterisk olie eller duftolie i en sprayflaske, fyld op med vand. Omryst umiddelbart før brug og spray ud i rummet.

Bedste æteriske olie til hjemmet

Valget af den bedste duft til dit hjem afhænger af dine personlige præferencer og formålet med duften, så det er svært at give et godt svar. Herunder får du dog en liste over populære naturlige dufte og deres egenskaber, så du kan vælge den, der passer bedst til dig. Men hovedreglen er at du skal vælge en duft du kan lide og som passer til den stemning du ønsker at skabe. Vores store udvalg af olier giver rig mulighed for at arbejde med æterisk olie og aromaterapi i hjemmet. 

 

Lavendel: Lavendelduft er kendt for at være beroligende og afslappende. Det er perfekt til soveværelset eller et hvilket som helst sted, hvor du ønsker at skabe en afslappende atmosfære.

 

Citrusfrugter: Citrusdufte som citron, appelsin og grapefrugt er opfriskende og energigivende. De er gode til køkkenet eller stuen og kan hjælpe med at forbedre dit humør.

 

Eukalyptus: Eukalyptusduft er kendt for at hjælpe med at åbne luftvejene og lette vejrtrækningen. Den er ideel til badeværelset, især under et varmt brusebad.

 

Pebermynte: Pebermynteduft er forfriskende og kan hjælpe med at øge koncentrationen og mindske hovedpine. Det er godt i arbejdsområder eller steder, hvor du har brug for mental klarhed.

 

Roser: Roseduft er romantisk og luksuriøs. Det er ideelt til soveværelset eller steder, hvor du ønsker at skabe en hyggelig atmosfære.

 

Vanilje: Vaniljeduft er varm og beroligende. Det kan skabe en følelse af komfort og hygge og er velegnet til stuen eller soveværelset.

 

Kanel: Kanel har en krydret og indbydende duft. Det er godt i køkkenet eller omkring højtiderne for at skabe en hyggelig atmosfære.

 

Jasmin: Jasmin er kendt for sin sensuelle og beroligende duft. Det er godt i soveværelset eller steder, hvor du ønsker at skabe en romantisk atmosfære.