Hjemmelavede julegaver - lad børnene lave julegaver selv

Julen handler om at sprede glæde og kærlighed, og en af de mest givende måder at gøre det på er ved at give personlige, hjemmelavede gaver. Børn kan også deltage i den kreative proces og lave smukke og velsmagende gaver til deres nærmeste. 

Indret et julegaveværksted hjemme i køkkenet og lad børnene lave hjemmelavede DIY julegaver med naturlige råvarer til bedsteforældre, forældre, søskende og venner.

 

Læs med her og få inspiration til julegaver børnene selv kan lave med lidt vejledning og hjælp fra voksne.

 

Populære julegaver til bedsteforældre

Bedsteforældre har altid brug for en sæbe og med vores smelt & hæld op sæbebase er det virkelig nemt og enkelt at lave fine håndsæber i fine farver og former og med præcis den duft bedstemor eller bedstefar kan lide. 

 

Find opskrift på Smelt og hæld op sæbe her

 

Et andet sikkert hit til bedsteforældre er hjemmelavet  fodbadesalt, som kan laves direkte i emballagen og derfor kræver et minimum af redskaber. 

Børnene kan også vælge enten en duft de selv er vilde med eller en de ved mormor er vild med , hvis gaven er til hende 

Lav evt. en etiket med et foto af barn/bedsteforældre for at gøre gaven endnu mere personlig.

 

Find opskrift på hjemmelavet fodbadesalt her

Den bedste gave til søster eller veninde

En lipgloss er et hit blandt piger i alle aldre. Den kan laves i et væld af farver, men perlerosa og bordeaux ligger højt på hitlisten. I vores Lipglosssæt, hvor der er til 7 styk skinnende lipgloss er der perlerosa med.

 

Find opskriften på lipgloss her

 

Et andet DIY julegavehit til pigerne er læbepomade i skub op hylster. Vores læbepomadesæt indeholder det der skal til for at lave 10 læbepomader og gør det ekstra nemt at lave personlige gaver. En blød læbepomade i krukke er også en skøn gave at få - vores Læbebalsamsæt indeholder råvarer og emballage, plus opskrift, til 10 styk økologiske læbebalms

 

Find opskriften på læbepomade her

Hjemmelavede gaver til mor

At glæde sin mor med en hjemmelavet gave er en fantastisk ide, da personlige gaver ofte har stor betydning, selvom man som mor naturligvis bliver varm om hjertet for alle gaver fra sit barn.

 

En populær julegavegaveide til mor er et fint duftlys med mors favorit duft.

Med vores rapsbaserede lysvoks og væger på fod er det nemt. 

  1. Lim vægen fast i et glas, brug f.eks. en 60 ml glaskrukke
  2. Smelt lysvoksen og tilsæt duft, i
  3. Hældes i krukken
  4. Pynt krukken med en personlig hilsen skrevet med glasfarve eller limglimmerfarve.

 

Find opskrift på duftlys her

 

En anden oplagt gave til mor er en saltskrub. Det er sjovt at blande en saltskrub af bl.a. mineralrig salt, der stimulerer blodcirkulationen, og vegetabilsk olie og til sidst tilsætte en æterisk olie eller duftolie som duft - og hvis det er mor, der køber ind til at lave julegaver, kan hun jo vælge at købe sin favorit duftolie eller æteriske olie. Æteriske olier kan mere end at give duft - de har også en hudplejende virkning, som du kan læse mere om her.

 

En god gave til broren eller vennen

Uhmmm bolsjer - sådan tænker de fleste børn vist (og også en del voksne). Lav en portion, eller 2, og pak dem fint ind i kræmmerhusposer med et fint bånd og så er julegaven til bror eller en ven klaret.

 


En hjemmelavet shampoo er en sjov gave til en bror eller en ven og det er også sjovt at lave den - og farfar vil også sætte pris på en shampoo, det er vi sikre på. 

 

Lav selv julegaven til far

Det kræver nok lidt hjælp at lave saltlakrids til far, men hvis han er vild med lakrids vil han helt sikkert sætte stor pris på at få et glas med hjemmelavede og velsmagende lakridser eller en portion lakridskarameller

 

Find opskriften på saltlakrids her

Find opskriften på lakridskaramel her