Ren besked

Hjemmelavede julegaver - Lad børnene lave julegaver selv

At give en hjemmelavet julegave er noget helt særligt, både for den der modtager, og den der giver. Indret et julegaveværksted hjemme i køkkenet og lad børnene lave hjemmelavede DIY julegaver med naturlige råvarer til bedsteforældre, forældre, søskende og venner.

pige_med_gaver

Lav selv julegaver til bedsteforældre

Bedsteforældre har altid brug for en sæbe og med vores smelt & hæld op sæbebase er det virkelig nemt og enkelt at lave fine håndsæber i fine farver og former og med præcis den duft bedstemor eller bedstefar kan lide. Se en oversigt over farver til smelt & hæld op sæbe her og find en duftolie eller æterisk olie til at give sæben den helt rigtige duft. 

Et sikkert hit til bedsteforældre er fodbadesalt, som kan laves direkte i emballagen og derfor kræver et minimum af redskaber. Lav evt. en etiket med et foto af barn/bedsteforældre for at gøre gaven endnu mere personlig.

Hjemmelavede gaver til mor

Det er sjovt at blande en saltskrub af bl.a. mineralrig salt, der stimulerer blodcirkulationen, og vegetabilsk olie og til sidst tilsætte en æterisk- eller duftolie som duft - og hvis det er mor, der køber ind til at lave julegaver, kan hun jo vælge at købe sin favorit duftolie eller æteriske olie. Æteriske olier kan mere end at give duft - de har også en hudplejende virkning, som du kan læse mere om her.

Et fint duftlys i et glas er også en fin lav selv julegave til mor. Med vores rapsbaserede lysvoks og væge på fod er det nemt. Lim vægen fast i et glas, brug f.eks. en 60 ml glaskrukke, smelt lysvoksen og tilsæt duft, inden det hældes i krukke. Pynt krukken med en personlig hilsen skrevet med glasfarve eller limglimmerfarve. Find opskrift på duftlys her.

Lav selv julegaven til far

Det kræver nok lidt hjælp at lave saltlakrids til far, men hvis han er vild med lakrids vil han helt sikkert sætte stor pris på at få et glas med hjemmelavede og velsmagende lakridser. Find opskriften på saltlakrids her

Gaver til søster/veninde

En lipgloss er et hit blandt piger i alle aldre. Den kan laves i et væld af farver, men perlerosa og bordeaux ligger højt på hitlisten. Find opskriften på lipgloss her

Et andet DIY julegavehit til pigerne er læbepomade i skub op hylster. Vores læbepomadesæt indeholder det der skal til for at lave 10 læbepomader og gør det ekstra nemt at lave personlige gaver. Læs mere om lav selv læbepomade her.

Gaver til bror/ven

Uhmmm bolsjer - sådan tænker de fleste børn vist (og også en del voksne). Lav en portion, eller 2, og pak dem fint ind i kræmmerhusposer med et fint bånd og så er julegaven til bror eller en ven klaret. Find opskrifter på bolsjer her

En hjemmelavet shampoo er en sjov gave til en bror eller en ven og det er også sjovt at lave den. Find opskrift på en allround shampoo her og kom nemt i gang.