Hurtig levering med GLS
Sikker betaling

Juleaktiviteter for hele familien - 6 hyggelige aktiviteter for børn og voksne


Vi har samlet 6 populære - og måske lidt anderledes - juleaktiviteter, som I sammen kan hygge jer med, når de mørke og kolde måneder viser tænder, og det rusker og regner udenfor.

De herlige aktiviteter har fokus på populære hjemmelavede opskrifter til december måned, som kan samle familien om hyggelig julestemning – noget som både børn og voksne elsker.

 

Hjemmelavede juleaktiviteter

Det er sjovt at lave ting helt fra bunden, og det giver en helt særlig følelse af tilfredshed, når man selv har været med hele vejen. "Lav selv"-aktiviteter er enormt populære. I modsætning til færdiglavede varer, er der styr på ingredienserne i de hjemmelavede produkter, og du ved selv, at kvaliteten er i orden. Og så er det skønt at hygge med børnene. De fleste af forslagene er netop meget velegnede til juleaktiviteter med børn.

Lav selv slik

Vælg en weekend eller aften i december, kald børnene sammen og lav selv slik hjemme ved køkkenbordet. Det er faktisk ikke svært, og det vil helt sikkert sprede stor glæde. I kan enten spise slikket med det samme eller gemme det som en velsmagende julegave.

Med et sliksæt kommer I hurtigt i gang med at lave hjemmelavede bolsjer og anden lav selv slik. Sættene indeholder alle råvarer (undtaget almindelig sukker) samt udførlig opskrift.

 

Lav selv sæbe til julegaver

En anden rigtig sjov aktivitet for hele familien er at lave sin egen sæbe. Det spændende ved at lave sæbe er, at både børn og voksne har prøvet den fantastiske oplevelse, som det er at vaske hænder med en velduftende håndsæbe. Så hvorfor ikke prøve også at lave sådan en lækker sæbe selv? Naturligvis!

Med et smelt & hæld op-sæt får I en super juleaktivitet, som ikke kræver det store af familiens medlemmer, men stadig er en god oplevelse for både store og små.

Køb et sæbesæt og få alle ingredienser og opskriften med. I behøver kun selv at have almindelige køkkenredskaber for at få et perfekt resultat.

 

Fyldte chokolader med marcipan

Her er en lidt mere avanceret juleaktivitet for voksne, som du kan imponere med i familien. Fyldte chokolader er en favorit hele året, men gør sig ekstra godt til jul. Lav selv chokoladerne fra bunden - så bliver det altså ikke mere lækkert!

TIP: Drys med guld, sølv, kobber eller vinrød slikfarve til en perfekt marmorering af chokoladeskallen.

 

Hjemmelavet læbepomade

Mangler I en julegaveidé, som er lidt ud over det sædvanlige, er hjemmelavet læbepomade en sjov gave, som helt sikkert vil falde i god jord hos modtageren.

Gå sammen et par stykker i familien – både børn og voksne kan være med – og følg opskriften på denne beskyttende og blødgørende læbepomade i "skub op" hylster. En perfekt julegave og super god til at lindre de tørre læber i bidende koldt vintervejr.

Så er det en dejlig aktivitet til jul, at fremstille gaven selv.

 

Lav selv kosmetik

Selvom det er enormt hyggeligt at flette julehjerter og bage pebernødder, er det også sjovt at kaste sig ud i mere alternative juleaktiviteter en gang imellem. Hvorfor ikke bruge de mange indendørs timer til at lave din egen shampoo, creme eller lotion?

Med et kosmetiksæt får du alt, hvad du skal bruge for at lave din egen kosmetik. De nemme opskrifter kommer sammen med råvarer, dufte, emballage, etiketter, så det er lige til at gå i gang - nemmere bliver det ikke.

Hvis du har almindelige køkkenredskaber og et termometer, der kan måle op til 100 °C, kan du nemt lave din egen fugtighedscreme, liploss eller mascara.

 

Jul med lakrids

Lav selv slik med lakrids, og giv julegodterne et dejligt tvist. Prøv for eksempel kræfter med saltlakrids, stærk lakrids, sød lakrids, blød lakrids, lakridskonfekt, lakrids uden sukker og gluten.

Der både lette og svære opskrifter.