Juleaktiviteter for hele familien - 6 hyggelige aktiviteter for børn og voksne

Vi har samlet 6 populære - og måske lidt anderledes - juleaktiviteter, som I sammen kan hygge jer med, når de mørke og kolde måneder viser tænder, og det rusker og regner udenfor.

De herlige aktiviteter har fokus på populære hjemmelavede opskrifter til december måned, som kan samle familien om hyggelig julestemning – noget som både børn og voksne elsker. Som en ekstra bonus kan de hjemmelavede ting og godter bruges som julegaver eller værtindegaver.

Hjemmelavede juleaktiviteter

Det er sjovt at lave ting helt fra bunden, og det giver en helt særlig følelse af tilfredshed, når man selv har været med hele vejen. "Lav selv"-aktiviteter er enormt populære. I modsætning til færdiglavede varer, er der styr på ingredienserne i de hjemmelavede produkter, og du ved selv, at kvaliteten er i orden. Og så er det skønt at hygge med børnene. De fleste af forslagene er netop meget velegnede til juleaktiviteter med børn.

Lav selv slik

Vælg en weekend eller aften i december, kald børnene sammen og lav selv slik hjemme ved køkkenbordet.

 

Det er faktisk ikke svært, og det vil helt sikkert sprede stor glæde blandt store og små at hygge sig sammen et par timer med at lave lækre julegodter. 

 

I kan enten spise slikket med det samme eller gemme det som en velsmagende julegave.

 

Med et sliksæt kommer I hurtigt i gang med at lave hjemmelavede bolsjer og anden lav selv slik.

Sættene indeholder alle råvarer (undtaget almindelig sukker) samt udførlig opskrift. 

 

Find alle sliksæt her

 

Populære bolsjesæt

Lav selv sæbe - det er nemt med smelt & hæld op sæbe

En anden rigtig sjov aktivitet for hele familien er at lave sæbe. Det spændende ved at lave sæbe er, at både børn og voksne har prøvet den fantastiske oplevelse, som det er at vaske hænder med en velduftende håndsæbe. Så hvorfor ikke prøve også at lave sådan en lækker sæbe selv? 

 

Med et smelt & hæld op sæbesæt får I en super juleaktivitet, som ikke kræver det store af familiens medlemmer, men stadig er en god oplevelse for både store og små.

Køb et sæbesæt og få alle ingredienser og opskriften med. I behøver kun selv at have almindelige køkkenredskaber for at få et perfekt resultat.

 

Fyldte chokolader

Her er en lidt mere avanceret juleaktivitet for voksne, som du kan imponere med i familien. Fyldte chokolader er en favorit hele året, men gør sig ekstra godt til jul. Lav selv chokoladerne fra bunden - så bliver det altså ikke mere lækkert!

 

TIP: Drys med spiselige glimmerfarver, som guld, kobber eller vinrød slikfarve til en perfekt marmorering af chokoladeskallen.

 

Fyldt chokolade med appelsinkanelmarcipan

Fyldt chokolade med appelsinkanelmarcipan

Fyldte chokoladehjerter med marcipan

Fyldte chokoladehjerter med marcipan

Hjemmelavet læbepomade

Mangler I en julegaveidé, som er lidt ud over det sædvanlige, er hjemmelavet læbepomade en sjov gave, som helt sikkert vil falde i god jord hos modtageren.

Gå sammen et par stykker i familien – både børn og voksne kan være med. Vi har både en opskrift på en beskyttende og blødgørende læbepomade i "skub op" hylster og en læbebalsam i en krukke - og de fås også som praktisk DIY sæt.

Uanset, er det en perfekt julegave og super god til at lindre de tørre læber og beskytte dem mod bidende koldt vintervejr.

 

Lav selv kosmetik

Selvom det er enormt hyggeligt at flette julehjerter og bage pebernødder, er det også sjovt at kaste sig ud i mere alternative juleaktiviteter en gang imellem. Hvorfor ikke bruge de mange indendørs timer til at lave din egen shampoo, creme eller lotion? Vi har et stort udvalg af opskrifter til ethvert behov.

 

Find alle kosmetikopskrifter her

 

Skal det være ekstra nemt? Med et kosmetiksæt får du alt, hvad du skal bruge for at lave din egen kosmetik. De nemme opskrifter kommer sammen med råvarer, dufte, emballage, etiketter, så det er lige til at gå i gang - nemmere bliver det ikke.

Hvis du har almindelige køkkenredskaber og et termometer, der kan måle op til 100 °C, kan du nemt lave din egen fugtighedscreme, lipgloss eller salve.

 

Vælg et kosmetiksæt her og gå i gang med det samme

DIY snacks og konfekt til julens hyggelige stunder

Lav selv klassiske julefavoritter som chokoladeovertrukne pebermyntepastiller og lakridskonfekt eller kast jer ud i nye smagsindslag på julens søde bord. Vi er vilde med Peanutbar med chokoladeovertræk og Nøddestang uden tilsat sukker - måske de også kan blive julefavoritter hjemme hos jer. 

 

Find alle opskrifter på lækre julesnacks her

Find alle opskrifter på velsmagende konfekt her

Peanutbar med chokoladeovertræk

Peanutbar med chokoladeovertræk

Nøddestang uden tilsat sukker

Nøddestang uden tilsat sukker