Brug vegetabilsk olie til bagning

 

En af de måder, hvorpå du kan tilhøre vegetabilsk olie til din krop og få de mange gode fordele ved olierne, er ved at bruge det i madlavning. Ikke kun til stegning, som du måske allerede gør i forvejen. Du kan med fordel også bruge vegetabilsk olie, når du skal bage enten brød eller kager.

Fordele ved at bruge vegetabilske olier

Vegetabilsk olie er sundt, da det bidrager med essentielle fedtsyrer til kroppen. Disse fedtsyrer er blandt andet nødvendige for at hud og hår fungerer optimalt og får den rigtige pleje. Det er altså en af de helt store fordele ved at bruge vegetabilsk olie i kager eller til bagning generelt, at du får tilført endnu flere af disse essentielle fedtsyrer til din krop.

På den måde kan du bage en kage eller et lækkert brød med lidt bedre samvittighed end ellers, da du ved, at du samtidig gør din krop, din hud og dit hår en tjeneste.

Disse vegetabilske olier kan du bruge til bagning

Det er dog ikke alle vegetabilske olier, som du uden videre kan bruge til generel madlavning, kager og bagning. Det er kun vegetabilske olier af levnedsmiddelkvalitet. Du skal derfor være opmærksom på dette, når du vælger vegetabilske olier til din næste kage. Det vil altid stå bag på etiketten på et Urtegaarden produkt om det er i levnedsmiddelkvalitet, og ellers kan du også gå efter de olier, som har et rødt Ø-mærke, da det netop betyder, at de er i levnedsmiddelskvalitet og kan spises.

 

En anden ting, du skal være opmærksom på i forhold til, at bruge vegetabilske olier til bagning og kager, er, at du skal vælge en olie, som tåler opvarmning. Det er der dog mange af slagen, som gør, så du har heldigvis mange vegetabilske olier at vælge mellem. Du kan f.eks bruge økologisk jomfru kokosolie  eller den smagsneutrale variant kokosolie fast, der også er økologisk. Kokosolie er varmestabil og egner sig til opvarmning, stegning og bagning. Det gør palmeolie også - og den er f.eks god at koge klejner til Jul. Økologisk rapskimolie er også velegnet til bagning og hvis der skal et tvist af nøddesmag i dit bagværk så prøv at bruge økologisk macadamiaolie.

 

Til sidst skal du også være opmærksom på, om den vegetabilske olie, du bruger, har smag. Nogle vegetabilske olier har en kraftig smag, og derfor egner de sig kun til bestemte former for madlavning. Find i stedet en mild eller smagsneutral vegetabilsk olie, så du kan tilføre en masse gode ting til kagen eller brødet uden at gå på kompromis med smagen.