Salgs- og leveringsbetingelser

Handelsbetingelserne er gældende fra den 9. september 2016

Indholdsfortegnelse

1.0 Om Urtegaarden ApS og www.urtegaarden.dk

2.0 Bestilling af varer

2.1 Sådan handler du hos os

3.0 Priser

4.0 Betaling & betalingsgebyrer

5.0 Ændring/annullering af ordre

6.0 Levering og leveringsgebyrer

6.1 Levering i Danmark (ekskl. Grønland og Færøerne)
6.2 Levering til udlandet (inkl. Grønland og Færøerne)
6.3 Afhentning eller levering efter aftale
6.4 Leveringstid

7.0 Fortrydelsesret

7.1 Returnering
7.2 Varer undtaget fortrydelsesretten
7.3 Varens tilstand, når du sender den retur
7.4 Tilbagebetaling af købsbeløbet

8.0 Reklamationsret

9.0 Personlige oplysninger / persondatapolitik

9.1 Cookies
9.2 Logstatistik
9.3 Personlige oplysninger
9.4 Nyhedsbrev

10.0 Klageadgang

1.0 Om Urtegaarden ApS & www.urtegaarden.dk


Urtegaarden ApS
Aldershvilevej 1
8961 Allingåbro
Danmark

Telefon (+45) 86480011
e-mail urtegaarden@urtegaarden.dk

CVR: 13 71 25 06

Urtegaarden er etableret i 1978 og blev registreret som ApS i 1989. www.urtegaarden.dk drives af Urtegaarden ApS og alle aftaler der indgås på websitet indgås mellem kunden og Urtegaarden ApS.

2.0 Bestilling af varer

Varer kan købes på www.urtegaarden.dk eller ved at kontakte Urtegaarden ApS på en af nedenstående kontaktinformationer. Ved afslutning af varebestilling på www.urtegaarden.dk får du automatisk en emailbekræftelse af ordren, hvori det fremgår hvilke varer, du har bestilt. Vi anbefaler, at du gemmer din bekræftelse. Bestiller du på øvrige kontaktformer bekræftes ordren ikke.

Telefon (+45) 86480011
e-mail urtegaarden@urtegaarden.dk

Urtegaarden ApS
Aldershvilevej 1
8961 Allingåbro

Der er ikke mulighed for at se tidligere ordrer ved login på hjemmesiden. Hvis du ønsker at modtage en kopi af din ordrebekræftelse eller faktura, kan du sende en e-mail på urtegaarden@urtegaarden.dk eller kontakte Urtegaarden ApS via ovenstående kontaktinformation. Angiv dit kundenummer ved henvendelse.

Når du handler på www.urtegaarden.dk eller med Urtegaarden ApS på øvrige ovennævnte kontaktformer indgås alle aftaler på dansk.

Du skal være fyldt 18 år for at handle på urtegaarden.dk - er du under 18 år skal du have samtykke fra dine forældre. En aftale kan altid let annulleres af en forælder, hvis det skulle vise sig at den er blevet indgået af et barn eller ung under 18 år.

2.1 Sådan handler du hos os

Når du handler via www.urtegaarden.dk skal du igennem 5 trin:

1. Find den eller de varer du ønsker i webbutikken, læg dem i kurven, gå herefter til kassen

2. Check at det er de korrekte vare og antal der er i kurven

3. Fortsæt og indtast dine kontaktoplysninger

4. Fortsæt og vælg betalings- og leveringsmetode

5. Fortsæt til godkend. Tryk godkend og betal din ordre, hvis den er som den skal være

 

3.0 Priser

Alle priser på www.urtegaarden.dk er angivet i danske kroner (DKK) og er inklusive 25 % dansk moms. Alle eventuelle leveringsgebyrer og betalingsgebyrer ved forsendelse i Danmark bliver oplyst inden accept af køb. Ved forsendelse til udland fremsendes e-mail til den opgivne e-mailadresse med oplysninger om de faktiske fragtomkostninger, hvis disse overskrider DKK 100 og før accept af denne er du ikke forpligtet af ordren.

4.0 Betaling & betalingsgebyrer

På www.urtegaarden.dk og ved bestilling på telefon 86480011 kan der betales med Dankort, Visa-Dankort, Visa, Visa-Electron, Mastercard, Mastercard-Debet, Maestro og JCB, på www.urtegaarden.dk kan der endvidere betales eDankort. Institutioner kan betale via eFaktura (med EAN-nummer).

Betaling med betalingskort, netbank og eFaktura er gratis, mens der ved faktura pålægges et betalingsgebyr på DDK 30.

4.1 Om sikkerhed i forbindelse med betalingskort transaktioner

Betales der med betalingskort er du altid sikret mod misbrug. Du har nemlig mulighed for at afvise en betaling, når du modtager din betalingsoversigt. Du har ingen selvrisiko i tilfælde af, at dit kort bliver misbrugt i en internet-butik, der benytter SSL (Secure Socket Layer) i sit betalingssystem. Urtegaarden anvender et SSL-krypteret betalingssystem leveret af www.quickpay.dk.

Dermed er du bedre sikret end i den fysiske verden, hvor du har en selvrisiko på DKK 1200 når dit dankort misbruges ved brug af pin-koden.

Data du sender i forbindelse med køb betalt med betalingskort er krypterede (SSL), og det er således kun PBS, der kan læse dem. Hverken Urtegaarden ApS eller andre har mulighed for at læse dataene.

Beløbet for varerne trækkes først, når varerne sendes fra Urtegaarden ApS. Der kan aldrig trækkes et større beløb, end det du har godkendt ved købet.

5.0 Ændring/annullering af ordre

Ved ændring af køb efter ordreafgivelse kan du ændre ordren ved at kontakte Urtegaarden ApS på urtegaarden@urtegaarden.dk eller telefon 86480011. Vi vil derefter hjælpe dig med at ændre din ordre, men KUN hvis ordren endnu ikke er afsendt fra vores lager.
Er ordren allerede afsendt, har du 30 dages returret (læs om returret i punkt 8.0).

6.0 Levering og leveringsgebyrer

6.1 Levering i Danmark (ekskl. Grønland og Færøerne)

Ordrer under DKK 500 pålægges et leveringsgebyr på DKK 39 ved levering med GLS pakkeshop og DKK 55 ved levering med GLS privat. Overstiger ordrens værdi henholdsvis DKK 500 eller DKK 1.000 betaler Urtegaarden for leveringen.

6.2 Levering til udlandet (inkl. Grønland og Færøerne)

Vi sender ikke pakker til England. Ved afgivelse af ordren på www.urtegaarden.dk vælges leveringsgebyr, Udland på DKK 325, men uanset ordrens størrelse opkræver vi de reelle leveringsomkostninger. Er leveringsomkostninger mere end DKK 325 vil det blive oplyst på den indtastede e-mailadresse. Leveringsgebyret godkendes ved at besvare  e-mailen med et positivt tilsagn om indgåelse af handlen. Besvares e-mailen ikke inden 5 dage annulleres ordren.

Når Urtegaarden ApS modtager din accept af en eventuelt højere leveringsomkostning end DKK 325, vil du afhængig af betalingsformen blive kontaktet på følgende måde:


Ved betaling med betalingskort: En medarbejder fra Urtegaarden ApS vil fremsende en e-mail på den indtastede e-mailadresse med betalingslink via quickpay. Betalingen registres med det samme og ordren kan umiddelbart herefter sættes i gang.
Ved betaling med bankoverførsel: En medarbejder fra Urtegaarden ApS vil kontakte dig på den indtastede e-mailadresse og oplyse ordrens samlede beløb, samt bankinformationer til overførsel fra udenlandske konti. Først når vi har registreret pengene på vores konto afsendes ordren. Dette kan tage op til 5 bankdage afhængigt af hvilken bank der anvendes.

6.3 Afhentning eller levering efter aftale

Ønsker du at afhente bestillingen på Urtegaarden ApS, Aldershvilevej 1, 8961 Allingåbro kan det ske uden leveringsgebyr. Du bør dog kontakte Urtegaarden ApS inden afhentning. Åbningstiderne er som følger mandag til torsdag 9.00 - 11.30 + 12.00-16.00 og fredag fra 9.00 - 14.30.

Har du en anden aftale om levering forhandles leveringsgebyr og betingelser individuelt og betales efter aftale med en medarbejder fra Urtegaarden ApS.

6.4 Leveringstid

Normal leveringstid med GLS er 1-5 hverdage.

 

7.0 Fortrydelsesret

Du har altid 30 dages fortrydelsesret når du handler på www.urtegaarden.dk eller ved telefonisk eller skriftlig kontakt med Urtegaarden ApS. Fortrydelsesretten løber fra den dag hvor du har modtaget din vare.

Du skal inden 30 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives via e-mail urtegaarden@urtegaarden.dk eller telefon i åbningstiden via telefon 86480011. Alternativt kan du benytte standardfortrydelsesformularen. I din meddelelse skal du tydeligt gøre opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret.

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte at modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

7.1 Returnering

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage efter at du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal selv afholde de direkte udgifter i forbindelse med varens returforsendelse. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Ordren sendes til:

Urtegaarden ApS
Aldershvilevej 1
8961 Allingåbro

eller den kan afleveres personligt på ovenstående adresse mod forudgående aftale.

Manglende original emballage kan muligvis udgøre en værdiforringelse, så for at være sikker på at kunne modtage alle pengene retur, anbefales det, at varen returneres i original emballage.

7.2 Varer undtaget fortrydelsesretten

Følgende varer er undtaget fortrydelsesretten:

Forseglede varer, som af hygiejnemæssige årsager ikke er egnede til at blive returnerede, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen. Du mister din fortrydelsesret, hvis du bryder forseglingen på varer, som af hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret.

Varer produceret eller bestilt hjem fra anden leverandør specielt til dig.

7.3 Varens stand når du sender den retur

Du hæfter kun for en eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber, og den måde, den fungerer på. Du kan med andre ord prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik, men du må ikke tage den i egentlig brug.

Hvis varen er prøvet udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens  handelsmæssige værdi.

7.4 Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du det beløb du har betalt til os for varen, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger på varen modtaget fra dig. Vi gennemfører tilbagebetalingen med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

Tilbagebetalingen finder sted senest 7 dage efter at vi har modtaget varen retur. Vi kan tilbageholde betalingen indtil vi har modtaget varen retur, medmindre der fremlægges dokumentation for at have returneret den.

Det er ikke et krav, men ekspeditionen fremmes, hvis fyldestgørende informationer følger pakken. Eksempelvis kopi af ordrebekræftelse, kundenummer, bankoplysninger og kopi af evt. forudgående korrespondance.

Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

8.0 Reklamationsret

Når du handler på www.urtegaarden.dk har du selvfølgelig 24 måneders reklamationsret. Dette betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Der skal reklameres inden rimelig tid efter at du har opdaget manglen ved varen. Hvis der reklameres inden 2 måneder fra fakturadato, vil reklamationen altid være rettidig.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger eller fremsender en returpostlab ved eventuel returnering af varen. Varen skal altid sendes retur i forsvarlig emballage, og huske at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger 

Når du ønsker at reklamere over et produkt, skal det indsendes til os på vores adresse.

Urtegaarden ApS
Aldershvilevej 1
8961 Allingåbro

Når du returnerer varen, bedes du beskrive fejlen ved det købte.

Bemærk - vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller andet.

9.0 Personlige oplysninger / persondatapolitik

Når du besøger vores website indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores service. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles sådanne oplysninger, bør du slette dine cookies og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

9.1 Cookies

På www.urtegaarden.dk anvendes cookies med det formål at optimere websitet og dets funktionaliteter, og dermed gøre besøget så nemt som muligt for dig.

Websitet anvender "cookies", der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette serviceydelser. Cookies kan ikke indeholde en skadelig kode, som f.eks. en virus.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies.

Hvis du sletter eller blokerer cookies, vil informationen kunne blive mindre relevant for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt, samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

 

9.2 Logstatistik

Logstatistik bruges på www.urtegaarden.dk og betyder, at et statistik-system opsamler information, som kan give et statistisk billede af, hvor mange besøgende et website har haft, hvor de kommer fra, på hvilken del af websitet dette forlades mm. Statistikken anvendes med det formål at optimere websitet og dets funktioner.

9.3 Personoplysninger

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website, indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved almindelig. tilgang af indhold, hvis du registrerer dig som bruger eller abonnent, samt øvrig brug af services, eller hvis du foretager indberetning af aflæsninger via websitet.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil, og selv indtaster informationerne, behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger samt evt. firmanavn/institution, EAN-nummer og leveringsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login, tilmelding til nyhedsbrev, eller ved køb af varer.

Vi opbevarer ikke kundeoplysninger krypteret. Vi transmitterer ikke kundeoplysninger krypteret.

Oplysninger afgivet til www.urtegaarden.dk videregives eller sælges på ingen måde til tredjemand, og vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger ifm salg via www.urtegaarden.dk.

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål
Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig den information, som med størst sandsynlighed vil være relevant for dig, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes, men som udgangspunkt opbevarer vi ikke oplysninger i mere end 5 år.

Videregivelse af oplysninger

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet.

Henvendelse herom kan ske til Administrende direktør Vibeke Estrup via e-mail urtegaarden@urtegaarden.dk.

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver
Urtegaarden ApS

cvr. nr. 1371 2506

Aldershvilevej 1

8961 Allingåbro

Som registreret hos Urtegaarden ApS, har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Urtegaarden ApS via e-mail: urtegaarden@urtegaarden.dk.

9.4 Nyhedsbrev

Du har på www.urtegaarden.dk mulighed for, at tilmelde dig Urtegaardens nyhedsbrev. I forbindelse med tilmeldingen oplyser du navn og e-mailadresse. Oplysningerne sendes og opbevares ukrypteret. Oplysninger afgivet til www.urtegaarden.dk videregives eller sælges på ingen måde til tredjemand. Du har altid mulighed for, at framelde dig på www.urtegaarden.dk eller ved at kontakte os på urtegaarden@urtegaarden.dk.

10. Klageadgang

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til vores kundeservice via e-mail urtegaarden@urtegaarden.dk

Hvis det ikke lykkes at finde en løsning, kan du indgive en klage til relevante nævn på området, såfremt betingelserne herfor er opfyldt:

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Carl Jacobsensvej 35

2500 Valby

www.forbrug.dk

 

Er du forbruger med bopæl i et andet EU land end Danmark, kan du klage til EU-kommissionens online klageportal: http://ec.europa.eu/odr